Niekoľko poznámok ku obúvaniu

Obuv podlieha módnym rozmarom. Dokonale ignoruje fyziologické a anatomické pomery nohy. To je voda na mlyn vzniku rôznych ťažkostí. Ak sa neriešia a pretrvávajú sú príčinou trvalých deformít chodidla.

Úľavu od týchto problémov môžu priniesť optimálne vložky, ktoré podporia klenbu a udržia všetky „súčiastky“ nohy v správnej polohe počas celého kroku. Nami odporúčané sú vložky FORMTHOTICS, ktoré spĺňajú všetky statické i dynamické požiadavky na optimálnu funkciu nohy počas chôdze v topánke.

Čím presnejšie „sedí“ noha v topánke, tým máme väčší pocit istoty pri chôdzi a rýchlejší štart pri nutnosti okamžitého vyrovnania narušenej stability. V koži a podkoží, v šľachách a väzoch, v kĺbnych púzdrach  nohy máme veľký počet nervových senzorov, ktoré sú citlivé ako na tlak, tak aj na pohyb. Podráždenie týchto čidiel sa prenáša zložitými nervovými dráhami do miechy a časti mozgu, kde sú prijaté, posúdené a zhodnotené. Potom tzv. spätnou väzbou sú nervovými dráhami prenášané impulzy, ktoré vyrovnávajú narušenú rovnováhu tela.

Termoplastické vložky FORMTHOTICS, patentované na Novom Zélande, sú vyrábané z ultraľahkej polyetylénovej mikrocelulárnej peny. Formujeme ich priamo na nohe budúceho nositeľa a tým zaisťujeme tesný kontakt nohy s topánkou. Dokonale priliehajúce vložky sa  prispôsobujú individuálne, presne podľa tvaru najskôr nezaťaženej, potom plne telesnou váhou zaťaženej nohy v topánke. Vložka dokonale vyplní medzery medzi nohou a topánkou. Obuv sa tak stane bezmála súčasťou nohy a vedie ju presne v osi pohybu pri každej fáze chôdze, behu či odrazu. Materiál vložky je naviac termoizolačný a protipotivý, zdravotne nezávadný. Získaný tvar vložky sa správnym užívaním nedeformuje a dá sa použiť aj do rozličných topánok.

Čoskoro aj v našom e-shope.

  • Zdieľať príspevok

Predošlý článok Miluj svoje kosti!
Ďalší článok Ako sa chcem liečiť?

Komentáre

Comments are closed.

© 2023 MUDr. Klein. Všetky práva vyhradené. Made by hejDUDE