Liečte sa účinne, moderne a biologicky

TR-Therapy – TECAR – selektívna rádiofrekvenčná terapia prináša novú koncepciu, ktorá umožňuje efektívnu kombináciu jedinečných schopností terapeuta s fyzikálnou modalitou. Účinok liečby sa prostredníctvom tohto súčasného pôsobenia výrazne zlepší a terapia prináša okamžité a dlhodobé výsledky. Táto fyzikálna liečba prenáša vysokofrekvenčnú elektromagnetickú energiu telesným tkanivom a vytvára tak selektívnu tkanivovú hypertermiu. Je vedecky preukázané, že prináša efektné účinky, ako sú okamžité a výrazné zníženie bolesti, uvoľnenie hypertonických svalov, redukcia opuchu a podpora regenerácie a hojenia tkanív. Selektívna rádiofrekvenčná terapia v kombinácii s mäkkými technikami zvyšuje terapeutický účinok, zvyšuje prietok krvi, ktorá do liečeného tkaniva prináša väčšie množstvo živín, kyslíka a obranných látok. Táto kombinácia, ktorá sa používa pri reflexnej svalovej hypertónii, vedie k rýchlejšiemu a jednoduchšiemu odstráneniu ťažkostí pohybového aparátu. Selektívna rádiofrekvenčná terapia pomáha zmierňovať svalový hypertonus, ktorý bráni znovuobnoveniu plného a plynulého kĺbneho pohybu. Použitím selektívnej rádiofrekvenčnej terapie v kombinácii s pasívnym naťahovaním skrátených štruktúr vedie napríklad k úľave a okamžitému rozšíreniu obmedzeného rozsahu pohybu v danom úseku, či úplnému obnoveniu plnej hybnosti. Kombinácia selektívnej rádiofrekvenčnej terapie a izometrickej alebo izotonickej svalovej kontrakcie koncentruje hypertermiu do stiahnutých svalov. Dodávaná rádiofrekvenčná energia vlákna uvoľňuje a vedie k ich opätovnému začleneniu do svalovej súhry a plnej úpravy poškodenej funkcie, či návratu ku fyziologickým pohybovým reťazcom.

Medzi najčastejšie úspešné liečebné aplikácie patria tieto diagnózy:

1. Syndróm zmrznutého ramena

Selektívna rádiofrekvenčná terapia v kombinácii s technikami mäkkého tkaniva zvyšuje terapeutický účinok, zvyšuje prietok krvi, ktorá do liečeného tkaniva prináša väčšie množstvo živín, kyslíku a obranných látok. Táto kombinácia, ktorá sa používa pri reflexívnej svalovej hypertónii, vedie k rýchlejšiemu a jednoduchšiemu odstráneniu problému a návratu obmedzenému pohybu.

2. Natiahnutie štvorhlavého stehenného svalu

Selektívna rádiofrekvenčná terapia pomáha zmierňovať svalový hypertonus, ktorý bráni znovuobnoveniu plného kĺbového pohybu. Použitím selektívnej rádiofrekvenčnej terapie v kombinácií s pasívnym preťažovaním skrátených štruktúr vedie napríklad k úľave a okamžitému rozšíreniu rozsahu pohybu svalu a kĺbov v danom úseku.

3. Epikondylitída- tenisový, či oštepársky lakeť

Patrí medzi najčastešie sťažnosti manuálne pracujúcich ľudí, či rekreačních ale aj výkonnostných športovcov. Kombinácia selektívnej rádiofrekvenčnej terapie a izometrickej alebo izotonickej svalovej kontrakcie koncentruje hypertermiu a hyperémiu do stiahnutých svalov. Dodávaná rádiofrekvenčná energia poškodené tkanivá uvoľňuje a vedie k ich opätovnému začleneniu do svalovej súhry, zlepšenia svalovej sily ruky a obnoveniu plnej pracovnej záťaže.

4. Podvrtnutie členkového kĺbu

Vyvrtnutie členka patrí medzi najčastejšie úrazy, s ktorými pacienti prichádzajú k lekárom. Je jedným z najfrekventovanejších tráum medzi športovcami. Vyvrtnutie členka – distorzia členkového kĺbu. Vďaka selektívnej rádiofrekvenčnej terapii je rehabilitácia rýchlejšia a účinnejšia s redukciou opuchu, vstrebania hematómu, skrátenia bolestivého stavu a návratu ku plnému došľapu a stabilite poraněného kĺbu.

5. Gonalgia

Selektívna rádiofrekvenčná terapia je veľmi účinná metóda odstraňovania bolesti v kolene. BTL-6000 TR-Therapy prenáša vysokofrekvenčnú elektromagnetickú energiu telesným tkanivom a vytvára tak selektívnu tkanivovú hypertermiu.

6. Syndróm karpálneho tunelu

TECAR ponúka unikátne   riešenie pre liečbu syndrómu karpálneho tunela. Syndróm karpálneho tunela je tzv. útlakový syndróm. Spôsobuje ho postihnutie, či poškodenie stredného nervu (nervus medianus) v karpálnom tuneli. Tlakové poškodenie môže vzniknúť napríklad po úraze päste, po zápale šliach a väzov v tejto oblasti alebo v poslednej dobe častejším chronickým preťažovaním zápästia pri nevhodnej práci s počítačom.

7. Bolesť bedrovej chrbtice

Bolesť chrbtice patrí k 10 najčastejším príčinám návštevy lekára u dospelých. S bolesťou chrbtice sa už stretlo až 80% populácie dospelých a tak môžeme hovoriť v podstate o civilizačnom ochorení spojenom s moderným spôsobom života. Najproblematickejšou oblasťou chrbtice je bedrová chrbtica, ktorej bolesť pramení najčastejšie z nerovnovážneho zaťažovania svalov chrbtice, ktorá ako celok slúži k stabilizácii trupu.

8. Regenerácia preťaženého lýtkového svalu

Kombinácia selektívnej rádiofrekvenčnej terapie a izometrickej alebo izotonickej svalovej kontrakcie koncentruje hypertermiu do stiahnutých svalov. Dodávaná rádiofrekvenčná energia tieto vlákna uvoľňuje a vedie k ich opätovnému začleneniu do svalovej súhry, návratu fyziológie kroku a plnej záťaže dolnej končatiny.

9. Bolesti krčnej chrbtice

Selektívna rádiofrekvenčná terapia pomáha zmierňovať svalový hypertonus, ktorý bráni znovuobnoveniu plného kĺbového pohybu. Použitím selektívnej rádiofrekvenčnej terapie v kombinácii s pasívnym preťažovaním skrátených štruktúr vedie napríklad k úľave a k okamžitému rozšíreniu rozsahu pohybu v danom úseku a hlavne zmenšenia bolesti spojené s vyžarovaním do záhlavia a tŕpnutím horných končatín..

Naše pracovisko so zameraním na rehabilitáciu pohybového aparátu a skúsení terapeuti sú tu pre VÁS dostupní v reálnom čase maximálne niekoľkých dní, keď máte problémy a nie vtedy, keď vás zdravotný systém niekedy pozve.

Objednávajte sa pracovné dni denne od 7:00-14:00 telefonicky  0918 216 545, 0517711332, alebo osobne v našej ambulancii. Zodpovedný prístup sa v aktuálnej situácii cenní najviac. Ak potrebujete navštíviť našu ortopedickú ambulanciu, či využiť služby našej rehabilitácie, počas upravených ordinačných hodín je to samozrejme možné.

Avšak predpokladáme, že ak sa rozhodnete pre liečbu u nás, tak:
?ste zodpovední
?nemáte prejavy vírusového ochorenia
?neboli ste v kontakte s pozitívne testovanými
?nemáte nariadenú povinnú karanténuChráňte SEBA a tým aj NÁS, aby sme tu boli pre VÁS.

© 2023 MUDr. Klein. Všetky práva vyhradené. Made by hejDUDE