Naozaj ste v správnych rukách?

Ste vystavení ére veľkého množstva informácií, veľkého množstva poznatkov a aj veľkého množstva názorov na akýkoľvek problém. Iste so mnou súhlasíte, že ak sa chcete poradiť o svojom probléme, ak si chcete niečo zadovážiť, ak chcete niečo nové urobiť poradíte sa s odborníkom. A tu sme pri koreni problému.

Kto je ten správny odborník? Komu budete dôverovať? Koho názor je zreteľa hodný? Nebudem sa venovať zoširoka tomuto problému, ale in mediasres , kto je odborník na osteoporózu? 

    V povedomí širokej verejnosti ten, kto má oprávnenie diagnostikovať a predpisovať lieky. Diagnostika je dnes objektivizovaná „meraním hustoty kostí“, biochemickým statusom, klinickým vyšetrením, zhodnotením stupňa rizika a nastavením liečby, pravidelným sledovaním i prehodnocovaním efektivity liečby, zjednodušene kontrola choroby a zabráneniu zlomenine.

 Denne sa stretávam s tými istými problémami. Nie všetci, ktorí sú rizikoví sú odoslaní na osteologické vyšetrenie. Nie všetci, ktorí absolvujú meranie kosti sú diagnostikovaní a liečení – sú zmeraní dostanú „výsledok do ruky“ a to je všetko!?  Odosielajúci lekár,ak vôbec pozrie na výsledok, nevie ho zhodnotiť, neindikuje nevyhnutné biochemické vyšetrenie – vyšetrenie z krvi i moču, tým nezhodnotí stupeň rizika a nenasadí správnu liečbu.

 Nie všetci, ktorí sú vyšetrení, diagnostikovaní, dostanú aj správnu liečbu – pretože odosielajúci lekár nemá oprávnenie na predpis správnej liečby. Nie všetci, ktorí sú správne liečení veria efektu liečby a dodržiavajú liečebný režim. Nie všetci, ktorí sú správne liečení a chcú sa liečiť odolajú neodbornej rade iného lekára neodborníka, ktorí bagatelizuje osteoporózu, potrebu jej liečby a jej následky.

Preto je dôležité a potrebné navštíviť správneho odborníka.  Osteológ je ten lekár, ktorý je odborník. Zvyčajne je to ortopéd, endokrinológ, reumatológ, internista.

Našli ste sa? Stretli ste sa s tým? Chcete byť správne vyšetrená i liečená? Chcete byť správne vyšetrený aj liečený? Tak sa zverte do rúk odborníkom.

SME ŠPECIALISTI NA OSTEOPORÓZU. Oslovte nás s požiadavkou na vyšetrenie cez eČasenku : https://www.ecasenka.sk/ordinacia/ortopedspolsro-mudrpeterklein-ambulanciaortopedieaosteologie1  alebo telefonicky 0517713778 a dohodnite si termín.

Komplexná starostlivosť o pacientov s osteoporózou.

U nás ste naozaj v dobrých rukách.

© 2023 MUDr. Klein. Všetky práva vyhradené. Made by hejDUDE