Osteoporóza

„PRIJMITE OPATRENIE PRE IDEÁLNE KOSTI AJ VO VYŠŠOM VEKU“ 

Ak očakávate nejaké odborné stanovisko, tak dočítajte prosím do konca. 

Máj je ideálny čas na PREVENCIU pre IDEÁLNE KOSTI. Žiadne klzké chodníky, žiadne prekážky vrstvami odevov, pohodlné ľahké topánky, výraznejšie slnečné svetlo a dlhšie dni, čo znamená viac času na pohyb. 

Strava je bohatšia na vitamíny, vzduch plný vôní a nádeje. (Viac nájdete v bibliotéke básnikov.) A takisto možnosť zamyslieť sa nad svojou pohodou. A k tej pohode patrí aj oporný aparát a zvlášť to najpevnejšie – kosti.  

Je teraz ten správny čas na chvíľu sa zastaviť a prečítať si “Prečo 

V skratke –  následky slabosti kosti, ktorá je nevyhnutná, ak nedodržiavame často jednoduché rady. Menopauza a andropauza si so sebou prináša aj toto nebezpečné ochorenie – epidémia krehkých zlomenín prichádzajúcich bez upozornenia, len „tak“ znenazdania z „plnej životnej pohody“. Takže veľa slnka, veľa zeleniny a ovocia, veľa pohybu, veľa úsmevu. Ale ženy nad 65 a muži nad 70 rokov neváhajte a nechajte si zmerať hustotu kostí!  

Výzva pre každého jednotlivca zdôrazňuje potrebu proaktívnej starostlivosti o ideálne kosti počas celého života a predchádzanie osteoporóze a krehkým zlomeninám včasným posúdením rizika a cieleným zásahom, ak je to potrebné.  

Kladieme dôraz na povedomie o priamej súvislosti medzi osteoporózou (tichým zlodejom kosti) a zlomeninami kostí, ktoré majú vážny vplyv na život jednotlivca – bolesť,  závažné obmedzenie pohybu a denných stereotypov, menšiu či výraznejšiu stratu nezávislosti (byť odkázaným).  

Víziou je presvedčiť, uvedomiť si, že starostlivosť o svoje kosti začína overenými informáciami, ktoré by bolo dobre vedieť a pripomínať si ich: 

  • Osteoporóza je základnou príčinou bolestivých, oslabujúcich a život ohrozujúcich zlomenín – známych ako krehké zlomeniny. 
  • Osteoporóza je narastajúcim globálnym problémom: na celom svete zlomeniny postihujú jednu z troch žien a každého piateho muža nad 50 rokov. 
  • Osteoporóza postihuje rodiny – rodinní príslušníci často nesú bremeno starostlivosti 
  • Ak mal jeden z vašich rodičov osteoporózu alebo zlomeninu bedra, môže to zvýšiť vaše vlastné riziko vzniku ochorenia.  
  • Zdravie kostí sa týka celej rodiny – zaistite, aby vaša rodina udržiavala zdravý životný štýl kostí – životospráva od narodenia až do sénia ( pohyb, strava, sociálny kontakt…) 
  • Je potrebné odstrániť obrovskú „medzeru v starostlivosti“, ktorá ponecháva mnohých pacientov nechránených v ďalšej starostlivosti po prekonaní „krehkej zlomeniny“ 

SME ŠPECIALISTI NA OSTEOPORÓZU.  

Objednajte sa a dohodnite si termín: 

ONLINE https://www.ecasenka.sk/ordinacia/ortopedspolsro-mudrpeterklein-odberyinfuzie/vstup/iny-den 

TELEFONICKY –  0517713778 

OSOBNE v ambulancii 

  • Zdieľať príspevok

Predošlý článok Duflex aj uzdravuje
Ďalší článok Denzitometria

Komentáre

Comments are closed.

© 2023 MUDr. Klein. Všetky práva vyhradené. Made by hejDUDE