FUNKČNÉ A ÚŽASNE POHODLNÉ (3. časť)

NAJVYŠŠÍ KOMFORT NOSENIA, SKUTOČNÁ FUNKCIA, NAJLEPŠIA KVALITA

 

Topánky „CHUNG SHI=ROZVOJ“ sú dostupné pre širokú škálu aplikácií a pre všetky vekové skupiny. Mnohí nosia tieto topánky jednoducho preto, že sú neuveriteľne pohodlné. Vyznačujú sa kombináciou spoľahlivej kvality a skutočnej funkcie, ktorú je možné použiť multimodálne, pre ich preventívne, zdravotné alebo regeneračné aspekty.

Predstavujeme vám tretiu skupinu:

Primárny kľúč:

Forma nasleduje funkciu

Všetky produkty CHUNG SHI predstavujú skutočnú funkciu v závislosti od oblasti ich použitia. Preto aj konštrukcia obuvi podlieha najvyšším požiadavkám.

Udržateľnosť definuje výrobné procesy

Všetky produkty CHUNG SHI sú 100% klimaticky neutrálne.

Materiál orientovaný na aplikáciu

Rozmanitosť použitých materiálov umožňuje programu CHUNG SHI komplexnú a veľmi širokú škálu aplikácií. Duflex vo vnútri: ústredným srdcom – zodpovedným za neuveriteľný pocit pohody v našej obuvi – je jedinečný materiál Duflex , ktorý boduje svojimi produktovými  charakteristikami mäkkosťou, ľahkosťou a pružnosťou . Okrem toho je tento materiál vegánsky ,bez latexu a absolútne bez škodlivých látok – potvrdené  Öko testom 2008 pre DuxClogred a Öko testom 2018 pre DUX Clog navy. Zvláštnosťou je, že mäkkosť a pružnosť sa dosahuje bez použitia nebezpečných zmäkčovadiel . 

Špeciálny, šetrný proces to umožňuje absolútne ekologickým spôsobom.

Surovina Duflex

DUFLEX je vo svojom pôvodnom stave plastový granulát, ktorému sú dané jeho flexibilné
a termoelastické vlastnosti v presne kontrolovanom výrobnom procese – základ pre jeho široké možnosti prispôsobenia. Tieto vlastnosti sú súčasťou všetkých produktov Duflex a Duxfree. V produktoch DUX je tento materiál obsiahnutý v podrážke aj vo vrchnom materiáli, čím umožňuje okrem funkčného aspektu aj všestranný komfort s jedinečným pocitom pohodlne chôdze.

Pri produktoch Duxfree je pružný materiál DUFLEX vložený do podrážky. To tiež umožňuje obzvlášť pohodlný pohyb bez obmedzenia pohyblivosti chodidla.

Plasty??

Často sú predmetom sporov. A my hovoríme: „Celkom jednoznačne ÁNO“. Ak sa plasty

a výrobky z nich dajú vyrábať spôsobom, ktorý šetrí zdroje a po skončení životnosti recyklovať v kolobehu surovín, potom možno s čistým svedomím využívať jedinečné výhody plastov. Super ľahké, super mäkké a napriek tomu odolné, elastické, termoaktívne a resetovateľné, umývateľné, dezinfikovateľné utierkami a oveľa viac. 

A to v kombinácii s absolútnou, bez znečisťujúcich látok, bio kompatibilitou. Dosiahnuť toto všetko pomocou plastov určite nie je triviálne. Avšak, s DUFLEX bolo dosiahnuté . Okrem toho použitie až 30 % obnoviteľných surovín v DUX Bio pridáva ďalší aspekt šetrenia zdrojov.

Textilné vrchné kompozície

Duxfree model s textilným zvškom ma rôznorodú vrchnú kompozíciu. V závislosti od materiálového zloženia sa mení bočná stabilita topánky bez obmedzenia pohyblivosti
a pružnosti v oblasti podrážky.

Mikrovlákno

Duxfree Trainer je vybavený inovatívnym materiálom z mikrovlákna s jemnými pórmi a hodí sa anatómii nohy ako druhá koža kvôli jeho rozťažnosti a priedušnosti.

Textilné

Textilný vrchný materiál spracovaný v Duxfree Berlin je takmer bezšvový a svojou viacvrstvovou konštrukciou zaisťuje príjemnú klímu chodidiel.

Zmes textilu a kože

Zmes zvršku z textilu a semišu, ktorú nájdeme v modeloch Duxfree Nassau a Savannah, ponúka kompaktný, priedušný a bezpečný pocit. Preto sú tieto modely vhodné aj pre bezstarostnú mobilitu v detstve.

Vlna-Syntetická zmes

Táto kombinácia spája prirodzené vlastnosti vlny so stabilizačným charakterom syntetiky. Vlna integrovaná v zmesi má prirodzené vzduchové komôrky a je tak termoregulačná, odpudzuje pot, je antibakteriálna a rýchlo odvádza vlhkosť. Vďaka syntetickému obsahu vo vrchnom materiáli si topánka zachováva svoju tvarovú stálosť, je odolná a vyzerá dlhšie ako nová. V modeloch Duxfree Duflerino je použitá táto zmes vlny a syntetiky.

Exkluzívne kožené čalúnenie

Existujú rôzne druhy a odrody kože. Prírodný produkt je fascinujúcim materiálom a človeka od počiatku sprevádza, chráni a zahrieva. Navyše je priedušný a dá sa použiť v mnohých oblastiach .
Pri našich výrobkoch dbáme najmä na pôvod a kvalitu kože. Tu treba zdôrazniť, že väčšina koženého tovaru spracovaného na celom svete pochádza z potravinárskeho priemyslu ako „odpadové produkty“.

Mušia koža

Muškárska koža je nový typ prírodnej kože vyrábanej z použitej kože v procese recyklácie šetrnej k životnému prostrediu . Je ľahšia, mäkšia a odolnejšia voči oderu ako klasická celokožená. Navyše v porovnaní s prírodnou kožou je Fly-Leather šetrná ku klíme, pretože energia potrebná na jej výrobu sa vyrába z vodnej energie. Modely Duxfree Bendigo , Brisbane a Canberra sú vyrobené z tejto inovatívnej prírodnej kože a vyznačujú sa svojou ľahkosťou, mäkkosťou a odolnosťou.

Lakovaná koža

Lakovaná koža sa nazýva aj zrkadlová koža. Jeho povrch je lesklý a odráža svetlo. Výrobná metóda spočíva v nanesení vrstvy vrchného náteru na kožu, ktorý zvyšuje žiarivosť kože
a zároveň zlepšuje vodeodolnosť. Textúra a dojem z lakovanej kože sú jedinečné a robia topánku vizuálne veľmi nápadnou. The SensomoSommens model v čiernej farbe je lakovaná koža topánky.

Celozrnná koža

Celozrnná koža je pravá koža vytvorená z plne zachovaných lícových strán . Hrúbka
a povrchová štruktúra kože sa vo výrobnom procese nezmenili a zostali nedotknuté. Topánky vyrobené z lícovej usne sú veľmi kvalitné, priedušné a pri správnej starostlivosti vytvárajú atraktívnu patinu. Celozrnná koža je spracovaná v pánskom modeli Sensomo I vo farbe svetlohnedá /svetlomodrá ako aj v mokasínových modeloch III a IV .

Semišová koža

Semiš je druh kože, ktorá je na lícnej strane brúsená , čo jej dodáva drsnú štruktúru povrchu. Vďaka brúsnej koži tuk obzvlášť dobre priľne a stane sa tak vodoodpudivým

a odolným. Pocit je príjemne teplý, s príťažlivým vzhľadom a priedušnými schopnosťami. Modely Sensomo I vo farbe svetlohnedá/ béžová, tmavohnedá/ svetlomodrá, modely Sensomo II ako aj polotopánky model V majú vrchný materiál semišovú kožu.

Vnútro obuvi

Sampan-Tex

Sampan-Tex je mikroporézna membrána, ktorá je vetru vzdorná, vodoodpudivá a zároveň paropriepustná a teda priedušná. Sampan-Tex sa nachádza v podšívke outdoorových modelov Duxfree Vancouver a Toronto .

Pamäťová vložka

Pamäťové vložky sa prispôsobujú tvaru chodidla a vytvárajú individuálnu stielku, ktorá je podporná, stabilizujúca a v závislosti od odpruženia uvoľňuje tlak. Pamäťová stielka navyše poskytuje lepšiu klímu v topánke. DUX Future a Duflerino sú vybavené pamäťovými vložkami. Stielka v Duxfree Beach Plus modelu má tiež reflexné zóny stimuláciu.

Produkty Duflex majú proprioceptívny účinok (Propriocepcia = koordinačné sebauvedomenie). Obuv Duflex zlepšuje zmysel pre rovnováhu a tým bezpečnosť chôdze pre bezbolestnú a zlepšenú mobilitu. Vďaka mäkkosti materiálu Duflex sa zadná noha ponorí do materiálu.

Tým sa narovná pätová kosť. Dizajn nulového nárazu a výška podrážky tiež pomáhajú zadnej nohe zaboriťsa do materiálu Duflex.

(Nulový tlak = žiadny rozdiel v úrovni medzi zadnou a prednou časťou nohy).

Vznikne tak dorzálna flexia chodidla (flexia v smere dorza chodidla). To spôsobí narovnanie trupu a krku a natiahnutie Achillovej šľachy.

Odolnosť materiálu Duflex

Kombinácia tlmenia a pružnosti má nasledujúce účinky:

  • Balančný tréning v zmysle proprioceptívneho tréningu spôsobuje zlepšenie bezpečnosti chôdze a tým aj prevenciu pádu.
  • Výkonový impulz je riadený, ktorý stabilizuje drobné svaly okolo kĺbov a šliach.

Zlepšenie rovnováhy a stabilizácia malých svalov zvýšenie pocitu pohody zostáva vďaka pamäťovému efektu aj po 3 mesiacoch nosenia našej obuvi (3x týždenne vždy po 2 hodinách).

© 2023 MUDr. Klein. Všetky práva vyhradené. Made by hejDUDE