Detské nohy si vyžadujú enormnú pozornosť!

PRETOŽE DETSKÉ NOHY si vyžadujú ešte veľa námahy, aby sa správne sformovali do dospelosti Detská obuv je stále našou srdcovou záležitosťou

 Kinder_Einleitung.jpg

 Vďaka kvalitnému vedeniu spoločnosti v oblasti funkčnej zdravotnej obuvi a túžbe mať možnosť využiť túto odbornosť pri pomoci vlastnému dieťaťu sa zrodila myšlienka vyvinúť kolekciu detskej obuvi, ktorá by podporovala detské nôžky v ich prirodzenom vývoji a predchádzala ochoreniam nôh nesprávnym obúvaním.

Vznikla tak malá a už ocenená kolekcia topánok (pečať AGR 2015), ktorú vyvinuli „veľkí“ pre „malých“.

Detské nohy: zázrak vývoja

Detské nôžky sú mäkké a spočiatku stále veľmi pružné. Sú dobre chránené hrubým tukovým vankúšom. Zvyčajne ešte pred rokom znesú detské nôžky celú váhu našich najmenších a umožnia im prvýkrát stáť a chodiť.

Malé nôžky sa rýchlo vyvíjajú, pretože sú zázrakom prírody. Vzhľadom na tento rýchly vývoj je obzvlášť dôležité individuálne reagovať na rôzny vývoj a pôsobiť proti akejkoľvek nerovnováhe, ktorá môže vzniknúť. Stabilizácia vývoja kroku a podpora anatómie chodidla počas procesu rastu je kľúčová pre zdravie chodidla do budúcna a prevencii nesprávnych pozícií chodidla.

Vývojové fázy

Detské nôžky rastú veľmi rýchlo v porovnaní s inými časťami detského tela. V tomto procese prechádzajú detské nôžky rôznymi vývojovými fázami. Ich trvanie je u každého dieťaťa iné. Detské topánky Duflex sprevádzajú a podporujú detské nôžky krok za krokom vo všetkých týchto štádiách vývoja a v rôznom veku.

Dojčenské štádium:

Charakteristické pre dojčenskú fázu sú smerom von vytočené kolená a osi nôh. Táto celkom normálna vývojová fáza vyplýva z priestorovo úspornej polohy v maternici a poskytuje dodatočné tlmenie nárazov počas tejto vývojovej fázy vďaka ľahkému a pružnému materiálu Duflex.

Štádium batoliat:

Vo fáze batoľaťa sa začína ďalší vývojový proces nôh a chodidiel a pozície nôh, ktoré boli predtým tvaru kolísky, sa menia na vbočené. To sa môže stať iba do jedného roka a môže viesť ku zvýšenému napätiu v tkanivách počas chôdze a státia. Detské nôžky, ktoré sú stále mäkké, sa môžu vplyvom dodatočného namáhania vybočiť dovnútra. Táto fáza často pokračuje až do školského veku. Topánky, ktoré uvoľňujú tlak, znižujú známky únavy a pružne reagujú na meniace sa telesné proporcie detských chodidiel, umožňujú prirodzený vývoj detských chodidiel. Mäkký a elastický materiál Duflex drevákov DUX Kids sa prispôsobí individuálnemu tvaru detského chodidla, poskytuje jedinečné uvoľnenie tlaku a znižuje známky únavy.

DUX Kids Clogs  Detské dreváky DUX

 Kleinkind_r.jpg

Fáza rovnej, natiahnutej nohy:

Okolo 6. roku života sa poloha nôh u väčšiny detí stabilizovala. V rámci tohto procesu pôsobí silnejší tlak na vonkajšiu stranu kolenných kĺbov, stimuluje rast chrupavky a pomaly naťahuje nohu. Mala by sa podporovať a trénovať senzomotorická funkcia nohy. Senzibilizácia a stabilizácia prirodzeného valivého pohybu sú rozhodujúce pre zdravie nôh v budúcnosti. Duxfree Kids ponúka kombináciu stabilizácie, odľahčenia tlaku a podpory senzomotorického správneho nárazu chodidla vďaka flexibilnej podrážke Duflex.

Duxfree Kids

U každého dieťaťa tieto vývinové fázy prebiehajú inak a mali by sa vždy konzultovať s odborníkom.

Kontrolný zoznam pre správnu detskú obuv

Aby ste pomohli a čo najlepšie podporili zdravie detských nôh, mali by ste pri kúpe obuvi zvážiť nasledujúce body:

  • Čas prvého nákupu obuvi:

Prvé topánky by ste mali kúpiť, až keď dieťa začne chodiť.

  • Optimálne prispôsobenie:

Detské topánky by sa nemali kupovať príliš veľké, ale mali by poskytnúť nohám voľnosť pohybu potrebnú pre pohybový proces a zároveň stabilitu.

  • Pružný materiál:

Stielka by mala tlmiť nárazy a nemala by byť príliš tuhá, aby sa chodidlo dobre otáčalo.

  • Senzomotorická podrážka:

Bezpečnosť a pohodlie sú hlavnými prioritami pri vývoji zdravia chodidiel pre detské nohy!

 AGR-Kinder.jpg

© 2023 MUDr. Klein. Všetky práva vyhradené. Made by hejDUDE