Je čas myslieť aj na zimu, je čas na DENZITOMETRIU!

    Je všeobecne známe, že múdri sa učia na chybách iných, tí ostatní na vlastných. Zima je obdobím klzkých, šmykľavých povrchov, mála slnečného svetla a potreby viacvrstvového obliekania. Toto všetko prináša so sebou menšiu obratnosť, časté pohybové nepredvídanosti a s tým spojené drobné pády, nárazy, natiahnutia.

Ak máte 50 a menej, tak to zvyčajne nezanechá mimoriadne následky, avšak dámy 50+ to už také ľahké mať nemusia, lebo v tomto veku začína vystrkovať rožky OSTEOPORÓZA. Ako na ňu? Poviete si: „Mňa sa to netýka!“, avšak o to väčšie prekvapenie Vás môže čakať.  

Objektívne meranie kostnej hmoty je základom pre diagnostiku osteoporózy, monitorovanie správnej liečby a aj pre stanovenie rizika zlomenín. V praxi je štandardnou vyšetrovacou metódou denzitometria.

Vyšetrenie denzitometrom (prístroj na meranie hustoty kosti a tiež na presné stanovenie množstva a rozloženia tuku v tele) je jednoduché. Opakovaným vyšetrením po zvyčajne 2 rokoch možno odhadnúť rýchlosť strát kosti, a teda posúdiť účinok preventívnych alebo liečebných opatrení.

Výsledok denzitometrie je nenahraditeľným podkladom pre Osteologické vyšetrenie – komplexné vyšetrenie za účelom posúdenia kalcium-fosfátového metabolizmu, markerov kostného obratu, diferenciálnej diagnostiky osteoporózy a iných metabolických osteopatií. Výsledkom je stanovenie účinnej špecifickej liečby a návodu, ako sa s osteoporózou vysporiadať!

Teda ak sa zima opýta: „Čo si v lete robila?“ Môžeš byť jedna z tých čo odpovie: „Nezaháľala som a pripravila som sa. Absolvovala som denzitometriu a poznám stav svojich kostí. Teda viem, ako sa mám správať, dostala som návod a podľa neho sa budem v zime riadiť.“

Ak si chceš aj Ty byť v zime istá  neváhaj a príď si zistiť objektívny kostný status. (ak sa nehanbíš môžeš sa opýtať aj na aktuálny tukový status)

To všetko na jednom mieste  – na Levočskej ulici č.18 na prízemí vľavo. Vyšetrenie vykonávame denne od 8:00 do 14:00 hod. (v pondelok až stredu do 17,30 hod.) bez objednania.
Pacientov prijímame podľa poradia ako prišli. Zároveň prosíme, aby si pacienti po príchode vzali číselné poradie v kiosku eČasenky umiestneného na stene v čakárni.

Ak nechcete dlho čakať, využite ponuku eČasenky online a budete zavolaní SMS správou 15 minút pred vyšetrením.

Vyšetrenie je plne hradené zo zdravotného poistenia, na základe žiadanky indikujúceho lekára –reumatológ, endokrinológ, ortopéd a lekári internista-osteológ a gynekológ-osteológ, bez odoslania indikujúceho lekára stojí 28€.

© 2023 MUDr. Klein. Všetky práva vyhradené. Made by hejDUDE